Teška blamaža:U Našoj stranci ne znaju ko je došao u posjetu BiH i sa kim se sastala Sabina Ćudić, pomiješali...

.
Ni nekoliko sati nakon zvaničnog saopćenja iz Naše stranke nisu uočili grešku niti poslali ispravljeno saopćenje.

Iako se o posjeti delegacije Evropskog parlamenta i Bundestaga BiH govori već danima, te su njihova imena prisutna u javnom prostoru, a naročito Tineke Strik i Borisa Mijatovića koji su već bili u posjeti BiH, u Našoj stranci još uvijek ne znaju s kim se sastala predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić

Uz Strik i Mijatović u posjeti BiH je i Viola von Cramon, zastupnica Zelenih u Evropskom parlamentu ali su je u Našoj stranci "zamijenili" sa Angelinom Eichhorst, direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove u Europi koja je više puta bezuspješno pokušavala isposlovati izmjene Izbornog zakona po želji HDZ i Dragana Čovića. 

Naime, iz Naše stranke su danas objavili da se Sabina Ćudić sastala sa Angelinom Eichhorst, evropskom izaslanicom, europarlamentarkom Tineke Strik i Borisom Mijatovićem, članom Bundestaga. Violu von Cramon nisu ni spomenuli. 

Intreresantno je da se Ćudić ovom posjetom nije pohvalila i na Twitteru. Ni nekoliko sati nakon zvaničnog saopćenja iz Naše stranke nisu uočili grešku niti poslali ispravljeno saopćenje, javlja NAP.

Uz Ćudić je bio i Haris Bašić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i funkcioner NIP-a, ali ni njega nema u saopćenju Naše stranke. 

Image
.

Foto:SlobodnaBosna.ba