Cazin 24 sata: Teška krađa u Pećigradu, omalovažavanje drugog lica putem Facebook-a

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -10 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije, jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira.

U naselju Pećigrad, oko 23:00 sati, došlo je do teške krađe i provale u trgovačku radnju.

Na Trgu Zlatnih ljiljana evidentirano je omalovažavanje putem javne društvene mreže Facebook.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 41 pacijent, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a obavještavaju da ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na dionicama u jugozapadnim krajevima. Izdvajaju putne pravce: Bosansko Grahovo-Strmica, Kupres-Šujica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Poseban oprez savjetuje se u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice: Konjic-Jablanica, Zenica-Doboj, Doboj-Teslić, Bihać-Ključ, Bihać-Bosanska Otoka, Cazin-Velika Kladuša i Orašje-Odžak-Bosanski Brod.

Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.