Teška prometna nesreća u Salzburgu: Autom se zabio u bus kojim je upravljao bh. državljanin

sdsdsd
U nedjelju navečer u Radstadtu (Pongau) dogodila se teška prometna nesreća. Naime, automobil se zabio u bočnu stranu autobusa te je doslovno probio autobus.

Kako je priopćila salzburška policija, 50-godišnji vozač autobusa iz Bosne i Hercegovine je oko 22.30 sati želio skrenuti dvoetažni međugradski autobus na B320 u Radstadtu. U isto vrijeme, 36-godišnji mještanin vozio se automobilom u smjeru A10 i očito je previdio autobus koji je stajao u obje trake.

Vozač je punom snagom udario u bočni dio i probio autobus. Nekoliko redova sjedala potpuno je uništeno. Srećom, ovi redovi sjedala nisu bili zauzeti u trenutku nesreće. Svih 36 putnika autobusa nekim je čudom neozlijeđeno.

Kada je stigla hitna pomoć, vozača automobila više nije bilo moguće pronaći. Prema izjavama svjedoka, vozač je bio ozlijeđen, ali je neprimijećen napustio mjesto nesreće. Za njim je pokrenuta potraga, a u spašavanju i potrazi je sudjelovalo preko 100 službenika hitnih službi. Nakon inicijalnog pregleda, putnici u autobusu su naknadno odvezeni na odredište zamjenskim autobusom.