Teška sudbina porodice dječaka koji je nestao u Uni: To je živa patnja (VIDEO)

Muk i suze u kući dječaka koji je nestao na Uni. Majka Hatidža smogla je snage da ispriča da joj je sin otišao sa daidžom na pecanje. Mislila je da će zabacivati sa obale i kaže da nije znala da će ući u čamac.

“Brat je došao taj što je bio u čamcu, došao je da kaže da se prevrnuo čamac. Pala sam u nesvijest, udarila sam u beton, nisam znala za sebe. Otišla sam po komšiju, da odemo tamo na kej. Išla sam gore uz vodu, išla dolje, ništa nema, nema ga nigdje”, rekla je Hatidža Mujagić, majka dječaka, prenosi ATV.

Hatidža je samohrana majka, ima još dvoje djece i teško žive kao podstanari u neuslovnoj kući.

“Znam u kakvoj je situaciji ove žena i djeca, to je živa patnja. Molim sav narod da joj se pomogne”, kaže komšinica Ermina Rešidi.

Nadležne službe pomažu u potrazi za dječakom koji je nestao u Uni, u subotu, oko 15 sati kada se prevrnuo čamac u kome je bio sa daidžom i još jednom osobom. Potraga je proširena i na područje Kostajnice, nizvodno od Novog Grada.

“U ovakvim uslovima je jako teško bilo da se održi na površini. Saznanja su da je dijete imalo jaknu, kompletno obučeno, teret je vjerovatno povukao dolje, brzina vode i strujanja su učinila svoje”, smatra Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Dječak se, prema ranijim informacijama, održavao na vodi više od kilometra od mjesta prevrtanja čamca. Nestao je pod vodom ispod mosta na Uni u centru grada.