fbpx TI: Vijeće ministara omogućilo da se službena vozila mogu koristiti 24 sata

TI: Vijeće ministara omogućilo da se službena vozila mogu koristiti 24 sata

Home

TI: Vijeće ministara omogućilo da se službena vozila mogu koristiti 24 sata


Transparency International u Bosni i Hercegovini (TIBiH) navodi da je Vijeće ministara posljednjim dopunama Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila omogućio da se službena vozila mogu koristiti kontinuirano tokom 24 sata.

U saopćenju TIBiH se navodi da su revizori ranije u svojim nalazima više puta preporučili institucijama da svoje interne akte usklade s Pravilnikom kako se službena vozila ne bi koristila 24 sata, a "najnovijim dopunama više neće postojati uporište da se ističu takve preporuke koje se daju u cilju odgovornijeg raspologanja javnim sredstvima".

Transparency International u BiH smatra da je ovim dopunama Pravilnika koji se odnosi na način upotrebe službenih vozila Vijeće ministara legalizovalo "neodgovorno raspologanje sužbenim vozilima, jer će se njima omogućiti da se olako koriste i u privatne svrhe". 

U TIBiH smatraju da bi ovo pitanje trebalo biti regulirano na na način da se Pravilnikom taksativno nabroje situacije i okolnosti kada i u kojim uslovima je dopušteno dozvoliti upotrebu tokom cijelog dana, uz osiguranje upotreba vozila može biti jedino u službene svrhe.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Tue, 27/06/2017 - 12:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top