Tijelo Jasmine Dominić pronađeno u zamrzivaču, privedena sestra i zet

Policija je u Hrvatskoj privela dva lica u vezi sa pronalaskom tijela ženske osobe u zamrzivaču u mjestu Pavlovac, potvrdio je portparol Policijske uprave međimurske Nenad Risek.

On je za portal “Međimurskih novina” potvrdio da su u njihove prostorije na razgovor privedene dvije osobe koje se dovode u vezu sa pronalaskom tijela.

Prema neslužbenim informacijama, u zamrzivaču u porodičnoj kući pronađeno je tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak policiji prijavljen još u avgustu 2000. godine, a policija je na razgovor privela Jasmininu sestru Smiljanu i njenog supruga Ivicu.

U hrvatskim medijim spominju se dvije verzije, prema prvoj upravo je Smiljana bila ta koja je nazvala policiju i javila pronalazak tijela zamotanog u celofan u zamrzivaču, a prema drugoj, policija je dobila anonimnu dojavu.

Hrvatski mediji navode da je Jasmina Dominić nestala kada je imala 23 godine, a kao mjesto nestanka prijavljen je Zagreb gdje je studirala.

Nakon što je danas oko 10.30 sati otkriveno tijelo nestale djevojke, započela je opsežna istraga cijelog slučaja i pretraga dvorišta i porodične kuće, u koju se uz policiju uključila i zamjenik državnog tužioca.

Mediji navode da sve upućuje na zločin i da je leš koji je pronađen u zamrzivaču neko slučajno otkrio.

Majka nestale Jasmine Dominić je u Njemačkoj, gdje je i provela radni vijek, a otac joj je umro prije tri godine. Jasmina je u kući živjela sa dvije godine starijom sestrom Smiljanom i roditeljima, ali je većinu vremena provodila u Zagrebu gdje je studirala.

Izvor: