Tragedija: Preminuo muškarac koga je presa povrijedila na poslu

hitna
Tužna vijest dolazi iz Prokuplja (Srbija), u nesretnom incidentu muškarac P.T. (37 godina), preminuo je nakon što ga je pritisla presa na radnom mjestu.

 

Prema izvještaju, P.T. je primljen u Univerzitetsko-klinički centar u Nišu u teškom i životno ugrožavajućem stanju nekoliko dana nakon nesreće.

Pacijent je stigao s ozbiljnim povredama, uključujući prijelom karličnih kostiju i povrede arterija i vena karlice koje su rezultirale masivnim krvarenjem. Također, ljekari su se suočavali s potpunim prekidom cirkulacije u njegovoj lijevoj nozi.

Pored toga, bio je hospitaliziran na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

 

UZALUDNA BORBA

Unatoč naporima medicinskog osoblja i multidisciplinarnom pristupu liječenju, nažalost, P.T. je preminuo u toku popodneva.

Odmah je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega je utvrđeno da pacijent ima prijelom karličnih kostiju, kao i povrede arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije u lijevoj nozi. Poslije hitnog hirurškog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju, priključen je na aparat za vještačku ventilaciju – saopštili su tada iz UKC Niš.

Ovaj incident podsjeća na važnost sigurnosti na radnom mjestu i potrebu za adekvatnom zaštitom kako bi se izbjegli ovakvi tragični događaji.