Tragedija u Kraljevu: Beba se ugušila mlijekom?

kraljevo
Beba od mjesec dana preminula je jučer ujutro u stanu u zgradi u Kraljevu, nakon što ju je majka podojila, a nadležno tužilaštvo zatražilo je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Tragedija se dogodila u ranim jutarnjim satima, javlja Kurir.

 

“Majka je bebu podojila oko tri sata i sve je bilo u najboljem redu. Djetešce je zaspalo, a i ona se vratila u krevet. Međutim, kada je oko osam ustala da ponovo obiđe dijete, primijetila je da bebica ne diše”, priča izvor i dodaje:

“Majka je odmah pozvala Hitnu pomoć i uspaničila se, počela je vrištati i zapomagati. Viku su čuli i susjedi, koji su joj priskočili u pomoć. Jedva je kroz suze objasnila ljekarima što se dogodilo s djetetom koje je do tada bilo potpuno zdravo".

Ljekari iz Hitne pomoći prevezli su bebu u bolnicu.

“Kada su stigli, odmah su prevezli bebu u Opću bolnicu, ali su ondje, nažalost, konstatirali smrt”, rekao je izvor.

“Znamo da u toj zgradi žive podstanari s četvero djece. Najmlađe dijete je beba koja je preminula, možda ima mjesec dana. Često smo viđali ženu kako šeta s dječicom, a supruga smo joj sreli samo jedanput, gurao je kolica”, kažu susjedi.

Kako kažu, majka i otac su mlađi ljudi.

“Djeluju veoma fino, a ta žena se baš dobro brinula o djeci, nije ih ispuštala iz vida. Djeca su uvijek čista, pedantna, vidi se da nisu zapuštena. Jao, kakva tragedija, ne možemo vjerovati, ovo je više nego strašno. Ljudi pričaju da se beba sama ugušila nakon što je popila mlijeko”, kažu susjedi.

Kurir javlja kako je ovakvih nesreća, kad se novorođenče uguši nakon pijenja mlijeka, bilo i prije.