Tragedija u porodici: Blizanci (4) u toku noći ušli u kutiju za igračke, ujutru pronađeni mrtvi

blizanci
Četvorogodišnji blizanci iz Jacksonvillea na Floridi ugušili su se nakon što su zaspali u svom drvenom sanduku s igračkama.

 

Djevojčicu Aurroru i dečaka Kellana njihov otac Don Starr je navečer 25. augusta, odnio u krevet, ali oni su odlučili da se sakriju u kutiju u kojoj su držali plišane igračke. Nažalost, ostali su bez kiseonika i ugušili su se, a na kraju ih je mrtve i zagrljene, pronašao njihov stariji brat koji je mislio da još spavaju.

Njihova neutešna majka Sadie Myers napisala je na društvenim mrežama potresnu poruku.

"Neće mnogi osjetiti bol gubitka dvoje dece u isto vreme i to na način koji uopšte nema smisla" napisala je ona i upozorila je roditelje da takve kutije za igračke "ne propuštaju ni zrak ni zvuk" kada se zatvore i pozvala ih da kutije izbace iz kuće i unište.

Sadie Myers je o smrti svojih blizanaca na Facebooku napisala da ona i njen suprug pokušavaju da shvate sve što se dešava.

"Rijetki će ikada saznati kakav je osećaj da svake sekunde u budnom stanju pokušavaš da ne plačeš u agoniji. Od tog se osjećaja grčiš u bolovima, ali jako se trudimo da nas ne vide takve. Moram da verujem da ih je nešto u ovom svemiru posebno odabralo, možda kako bi ih zaštitilo od neke buduće tragedije, ili možda zato što su njihove duše bile presavršene za ovaj svet", napisala je očajna majka.

U noći kada se tragedija dogodila, ona je bila na poslu, a djecu je na spavanje stavio njen suprug Don, ali blizanci su se tokom noći probudili i odlučili da se igraju u drvenoj kutiji.

Njihova majka je rekla da je često znalo da se desi da blizance ujutro nađu kako spavaju po raznim dijelovima njihove sobe s igračkama razbacanima naokolo.

"U petak navečer, neobično mjesto na kojem su odlučili da se ušuškaju i zaspe bilo je u njihovoj drvenoj kutiji s igračkama koju koristimo za odlaganje svih njihovih plišanih životinja" napisala je.

Blizanci su izvadili većinu plišanih igračaka i ostavili samo nekoliko kako bi im bilo mekano, a zaspali su držeći se za ruke. Njihova majka se probudila u subotu ujutro, 2. septembra,  i uspaničila se kada je vidjela da nisu u krevetu, niti bilo gdje u sobi.

Porodica je jurila okolo pokušavajući da pronađe blizance prije nego što je jedan od njihove starije braće otvorio kutiju i ugledao ih. Dječak nije bio svestan da su mrtvi.

"Mama! Našao sam ih! Spavaju u kutiji za igračke", uzviknuo je, ali Sadie Myers je odmah shvatila da su mrtvi.

"Otišla sam da provjerim i odmah sam znala da nešto nije u redu. Već je bilo prekasno", rekla je.

Pretpostavlja da su poželjeli laku noć jedno drugom prije nego što su zaspali.

'Laku noć, Kell Kell' rekla bi Aurrora svom bratu, a Kellan bi odgovorio 'Laku noć, seko.'

Skrhana majka upozorila je roditelje koliko opasna može da bude takva kutija s igračkama.

"Nešto što nisam znala, a sigurna sam da ni mnogi drugi ne znaju, jest da većina drvenih kutija za igračke ne propušta ni zrak ni zvuk kad su zatvorene - napisala je.

"Nadam se da će saznanje o ovome nekome pomoći i nadam se da ćete odmah uništiti takvu kutiju ako je imate kod kuće! Dakle, dok su spavali, sklupčani jedno uz drugo, polako su ostajali bez zraka i u roku od nekoliko sati su umrli. Nisu znali šta se dešava. Nisu se svjesno gušili već su zaspali i umrli", dodala je.

Myers je rekla da je večer prije zatvorila drvenu kutiju, ali su je djeca molila da je otvori kako bi mogli da se igraju s plišanim igračkama.

"Uvijek sam pazila da se djeca ne zaključaju unutra, ali nažalost kutija je hermetički zatvorena i ako nije zaključana", rekla je.

Stariji dječaci trenutno borave s članovima porodice dok roditelji oplakuju gubitak blizanaca.

"Proteklih nekoliko nedjelja dječaci su bili s rodbinom kako ih ne bi dodatno traumatizovalo to što nas vide ovakve. Moraju biti podalje od svih okidača koji bi mogli dovesti do toga da dođu u isto stanje", napisala je Myers.

"Ići ćemo na porodične terapije kako bismo pokušali da im pomognemo. Don i ja smo im objasnili da je smrt dio života i da su napravili neverovatan posao omogućujući svom malom bratu i sestri najbolje moguće četiri godine života.

Jako smo sretni što smo imali naše blizance barem ovako kratko jer su nas sve promijenili na bolje i unijeli puno svjetla i ljubavi u naše živote, svaka sekunda s tim blizancima bila je puna smijeha, glupiranja, plesa, smiješnih faca, igara i šala, sreće i ljubavi", zaključila je potresnu objavu majka.

 

FOTO

FOTO