Limar pao s visine od 18 metara, jer mu je pukao konopac

Tijelo mladića dovezeno pred kuću žalosti

Nastradali Ernad Hadžiosmanagić izdahnuo na putu do bolnice <195> Iza radnika ostali brat Muamer i očajna majka Mirzeta.

Ernad Hadžiosmanagić (29), mještanin Bišćana kod Prijedora, poginuo je u utorak u naselju Luke u Ključu. Tragedija se dogodila kad je mladić, zajedno sa još dvojicom radnika, svojih komšija iz Bišćana, postavljao lim oko dimnjaka.

Majci pozlilo

Radnik je pao s visine od 18 metara. Okliznuo se pa je konopac kojim je bio vezan za krov, pukao. Na mjesto događaja odmah je došla ekipa Hitne pomoći, ali je nesretni mladić preminuo na putu do bolnice.

U mladićevim rodnim Bišćanima, u koje se povratnička porodica vratila oko 2000. godine, zavladali su velika tuga, bol i nevjerica. U Bišćane je u poslijepodnevnim satima dovezeno tijelo nastradalog mladića.

 

Ernad Hadžiosmanagić (lijevo) sa prijateljem

Majka Mirzeta je očajna. Bolesna je, ima visok pritisak, šećer i, nakon bolne vijesti o stradanju djeteta, završila je u Hitnoj pomoći - kaže jedan od komšija, koji nije želio da mu se spominje ime.

U Bišćanima smo sreli mladićevog radnog kolegu Admira Korkutovića, koji je s Ernadom bio na krovu u trenutku nesreće te bio uz njega do posljednjeg trenutka.  

Davali kisik

- Bili smo zajedno na krovu, ja sam radio jedan dimnjak, on drugi. On je bio svezan konopcem. Jedan dimnjak je završio i prešao je na drugu stranu. Ja sam radio drugi dimnjak, u jednom trenutku slučajno sam pogledao, on je ustao i najednom je pao. Dotrčao sam tamo i vidio sam ostatak konopca. Strčao sam do njega dole gdje je pao, on se okrenuo, uhvatio me za prsa desnom rukom i govorio: “Boli me ruka, boli me ruka.” Zvali smo Hitnu, u vozilu su mu dali kisik. Malo poslije, on je opet kazao: “Boli me ruka”, a onda se okrenuo prema meni i … – kroz suze nam je ispričao Korkut  posljednje trenutke Ernadovog života.  

 

Izvor: