Tramp: Ako me smijene, svi će biti siromašni

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je da bi svi bili vrlo siromašni kad bi došlo do njegovog opoziva s dužnosti.

- Kada bi me opozvali s vlasti, mislim da bi došlo do sloma berze, mislim da bi svi bili vrlo siromašni - odgovorio je Tramp voditeljici Fox Newsa Einsli Irhart (Ainsley Earhardt), koja ga je pitala smatra li da bi ga demokrati pokušali smijeniti kada bi dobili kontrolu nad Kongresom.

"Kada bi se to dogodilo, vidjeli biste nevjerovatne brojke. Znate, poput visoke stope zločina. Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao", rekao je Tramp.

Također je izjavio da bi svom predsjedničkom mandatu dao ocjenu 5+ jer je uspješno imenovao Nila Gorsuha (Neil Gorsuch) za sudiju vrhovnog suda i predvidio da će Bret Kavanou (Brett Kavanaugh), također, biti potvrđen za sudiju.

- Dajem si 5+. Mislim da nijedan predsjednik nikada nije učinio to što sam ja učinio.

"Nisu prošle ni dvije godine. Najveći rezovi poreza u historiji. Uskoro dvojica nevjerovatnih sudija, siguran sam da će Kavanou biti odobren. Sudija Gorsuh je zvijezda. Pogledajte sve što smo napravili sa zakonima, ekonomija je najbolja u historiji. Jedina stvar koja mi loše ide je činjenica da me mediji ne pokrivaju pošteno", izjavio je Tramp.