Tri muškarca napala jednog zbog nesuglasica u saobraćaju, policija ih uhapsila

.
Gradiška policija uhapsila je J.K. iz Gradiške, N.L. iz Pala i državljanina Srbije M.J. zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Kako saznaje ATV hapšenje je usljedilo nakon što su osumnjičeni, poslije nesporazuma u saobraćaju, fizički napali jednod muškarca, nakon čega su pobjegli. On je sve prijavio policiji koja je operativnim radom pronašla osumnjičene i otkrila im još tri krivična djela.

”Policijski službenici su pronašli vozilo i u njemu zatekli J.K. i J.D. koji se predstavio kao državljanin Poljske. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za licem J.K. raspisana potraga zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti”, saopštila je PU Gradiška.

Dodaju da su osumnjičeni testirani na prisustvo droge u organizmu, te je utvrđeno da su pozitivni na kokain.

”Daljim radom, utvrđeno je da su drogu konzumirali u kući i vozilu J. K., te da se u društvu s njima nalazio N. L. sa Pala. Kriminalističkom obradom je utvrđeno i da je J.D. imao falsifikovane lične dokumente te da se zapravo radi o državljaninu Srbije M.J. koji je povratnik u izvršenju krivičnih djela. Utvrđeno je da je upravo on, zajedno sa N.L., fizički napao oštećenog”, navode u policiji.

Po naredbi suda izvršen je pretres kuće, objekata i vozila J. K. iz Gradiške, pri čemu je pronađen i oduzet pištolj, municija, bijeli prašak nalik kokainu i drugo.

”O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičeni, te da se M.J. iz Srbije, preda Terenskom centru za strance Banjaluka”, navode u policiji.

Dodaju da će protiv osumnjičenih biti podnesene prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela tjelesna povreda, falsifikovanje isprave, omogućavanje uživanja droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.