Tri prva mjesta za Ibrahima Dizdarevića na sportskim igrama paraplegičara

Hh

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 17. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH održani su na Atletskom stadionu u Zenici, u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH.

Ućešće na ovim sportskim igrama uzeo je i naš sugrađanin Ibrahim Dizdarević koji je učestvovao u tri atletske discipline u kojima je osvojio i tri prva mjesta. Ukupno je bilo šest atletskih disciplina, a Ibrahim je osvojio prva mjesta u disciplinama na 100, 200 i 400 metara.

Image
Hh

Domaćin takmičenja, po četvrti put, bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, a učestvovalo je 90 takmičara iz cijele BiH koji su se takmičili u šest atletskih disciplina i šahu. Proteklih godina ovo takmičenje je bilo i masovnije ali zbog poznate situacije sa korona virusom ove godine je smanjen broj takmičara.

Prije odlaska na ovo takmičenje načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je dao podršku i  ispratio Ibrahima Dizdarevića te poželio mu sreću i uspjeh na takmičenju.

Image
Jj