Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u jednoj od tri evidentirane saobraćajne nezgode u posljednja 24h na području Velike Kladuše. U druge dvije nezgode na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

-Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su 43 pacijenta. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić, Abdullah Fazlić i Adnan Kajtazović.

-Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Elektronapajanje je stabilno, a zbog radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima, danas će dolaziti do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

od 10:00 do 11:30 sati kupci trafopodručja: Duranovići,

od 12:00 do 13:30 sati kupci trafopodručja: Mekote,

od 14:00 do 15:30 sati kupci trafopodručja: Mekote 2.

-Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Grahovića.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

-Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Visoke temperature osjetljivim osobama mogu uzrokovati manjak energije, umor i slabiju koncentraciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana.

Stanje na cestama

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kamensko, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

S obzirom da su meteorolozi do kraja ove sedmice najavili izrazito toplo vrijeme, sa visokim dnevnim temperaturama, molimo vozače da tokom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam. Ukoliko putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tokom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.