Tri saobraćajne nesreće i jedno krivično djelo u Velikoj Kladuši

.
Zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zatražilo je 30 pacijenata. Dežurni doktori bili su dr. Kasim Selman i dr. Amra Zulić.

U COVID ambulantu javilo se 39 pacijenata od kojih je jedan pacijent upućen na dalje liječenje u Bihać.

 

– Policijska stanica u protekla 24h evidentirala je jedno krivično djelo i 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

 

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 

– Prema jutros dostupnim informacijama, sve je u redu sa isporukom električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija po planu.

 

– Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz suh. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

– Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana se očekuje slab snijeg, u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka i uglavnom bez padavina. Slabije padavine na sjeveru Hercegovine u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C.

 

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon hladnog jutra, temperature će porasti i biće ugodnije, uz duže sunčane intervale. Umjerene poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog mjestimično tmurnog vremena tokom prijepodneva, pretežno u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutarnjih sati, a toplije dijelove dana iskoristiti za provođenje planiranih aktivnosti. Sa dolaskom noći biće ponovo svježije, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

JP Radio televizija Velika Kladuša je s radom otpočelo 02. februara 2001. godine, kao javni emiter osnovan Odlukom Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša. Već 21 godinu putem frekvencije 89,1 MHz Radio Velika Kladuša informiše građane o dešavanjima u lokalnoj zajednici, u zemlji i svijetu, ali isto tako odabirom ostalih zabavnih sadržaja i muzike širi dobre vibracije među svojim slušateljima. Hvala vam što ste uz nas sve ove godine!