Cazin u protekla 24 sata: Tri saobraćajne nesreće, tri povrijeđena

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije.

Krivično djelo "neovlašteno držanje oružja"  evidentirano je u Mutniku.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, dva lica su lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na M4.2, naselje Ćuprija, a do nesreće je došlo i na lokalnom putu u Stijeni, u kojoj su učestvovala 2 m/v, a lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice. U Pećigradu je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 68 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, nema planiranih radova i sistem je trenutno stabilan.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominjemo da su i na ovom pravcu trenutno u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez (raskrsnica na obilaznici Vitez), na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.