Tri saobraćajne nezgode, 77 građana zatražilo pomoć u Domu zdravlja Velika Kladuša

asd
U BiH danas sunčano i toplo, dnevna temperatura od 25 do 31°C

Kraj je radne sedmice, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u poslijepodnevnim satima. iz BIHAMK –a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Teške tjelesne povrede zadobila su dva lica u jednoj od tri zabilježene saobraćajne nezgode u protekla 24h. Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su i dva krivična djela, dok javni red i mir nije narušavan.

Jedan izlazak na teren bilježe velikokladuški vatrogasci koji su radili na čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode na Hukića brdu. Prema riječima dežurnog vatrogasca Kapića, intervencija je trajala od 00.43h do 01.30h.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 77 građana. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputili su šest pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se 10 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Isporuka električne energije na području općine Velika Kladuša je uredna.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Vremenski bilten za 20. august:

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 25 do 31, na jugu do 34 °C.

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, te ugodnije temperature tokom dana, povoljno će djelovati na većinu populacije. Na jugu, uz više sunca, će također biti ugodnije obzirom da neće biti vruće. Preporučljivo je zaštiti se od štetnog UV zračenja, obzirom da će vrijednosti UV indeksa i dalje biti visoke.