Tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Dežurni doktori Arnela Čokić i Abdullah Fazlić u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu pružili su pomoć za 68 pacijenata. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać nije bilo.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema sa isporukom električne energije.

JKUP “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša obavijestilo je građane da danas i sutra neće raditi povodom obilježavanja praznika rada – 1.maja. Kada je u pitanju odvoz i deponovanje komunalnog otpada onih relacija za koje je predviđen odvoz na dane praznika, odvoz će se vršiti u idući ponedjeljak i utorak. Gradska pijaca u Trnovima u utorak, 02. maja radit će u redovnom radnom vremenu.

Svečanost povodom polaganja kamena temeljca za izgradnju Islamskog centra u Maljevcu u Karlovačkoj županiji, R  Hrvatska bit će održana u danas s početkom u 11:00h. Time će biti ozvaničen i početak gradnje Islamskog centra koji će se prostirati na 450 kvadrata. Prevoz do graničnog prelaza Maljevac je organiziran autobusima Izan trans ispred Gradske sportske dvorane.

Tradicionalni Rajnovački turnir ove godine bit će održan danas u 09.00h na igralištu škole u Rajnovcu. Prijave ekipa su na dan turnira, a kotizacija je 100 KM. Za prva tri mjesta te najboljeg igrača i golmana turnira osigurani su pehari.

Kao sjećanje na velike radničke demonstracije koje su se održale u Chicagu, maja 1886. godine, 1. maj je izabran kao datum kada se širom svijeta obilježava Međunarodni praznik rada. Međunarodni praznik rada ili Prvi maj jest praznik kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta iskazuju opću solidarnost radništva i obilježavaju sjećanje na dostignuća radničkog pokreta, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava.

Ovo praznično jutro na putevima u Bosni i Hercegovini protiče bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Trenutno je slabija frekvencija vozila, ali kasnije, tokom dana, iz BIHAMK-a očekuju pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na dionicama ka izletištima. Na graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.  Iz BIHAMK-a savjetuju da se na vrijeme informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja. Zbog obilježavanja 1. maja, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. Uz povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će tokom prijepodneva biti ugodnije, dok će se u drugom dijelu dana, usljed nešto izraženijeg osjeta sparine, opšta slika djelimično pogoršati, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.