Trivić: Cilj je bio da neko krade, imali su rezultate prema kojim ja pobjeđujem

-
Rezultati su neregularni i netačni, imam obavezu prema građanima da to ne priznam, rekla je Trivić

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednika RS, zajedno sa stranačkim kolegom Branislavom Borenovićem i predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem stigla je danas u zgradu Centralne izborne komisije.

Predat je zahtjev za ponovno brojanje glasova za predsjednika RS, jer su iz opozicije uvidjeli veliki broj nepravilnosti koje su uticale da kandidat SNSD-a Milorad Dodik ima više glasova.

- To je samo jedan snimak gdje su batinaši ulazili na biračko mjesto i mi njima trebamo to da priznamo. Zbog toga se trebamo svi boriti. Pogledajte saopćenje CIK-a u pola 2 da ne dobijaju ažurirane podatke za predsjednika RS-a. Očigledno da je cilj bio da neko krade, jer su imali rezultate prema kojim ja pobjeđujem. Ja krađu neću priznati - ističe Trivić.

Trivić navodi kako ovo nije obojena revolucija, već da opozicija pravnim metodama predaje dokumentaciju i da prema Ustavu RS imaju pravo na mirne proteste. 

I ona je najavila da će tužiti režimske medije iz RS, baš kao i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Gdje je sad tih 10 miliona koje sam dobila, gdje su sad ti stranci o kojima su govorili? Mi se borimo sami. Nemojte misliti da ću se milimetar pomjeriti, jer bi to značilo da priznajem krađu. Rezultati su neregularni i netačni, imam obavezu prema građanima da to ne priznam - naglasila je Trivić.

Kazala je da je cilj da se ponove izbori.

- Zašto ne pitate kako je moguće da je hiljade ljudi preko noći postalo slabovidno i da im treba pomoć - pita Trivić.