Trump: Jedini sam republikanac koji može pobijediti na izborima 2024.

,
Kandidati republikanaca za predsjedničke izbore u SAD-u 2024. prvi put su dijelili pozornicu na predizbornom događaju u Iowi. Glavni republikanski suparnici Donald Trump i Ron DeSantis predvodili su godišnju večeru prikupljanja sredstava Republikanske stranke u Lincolnu.

 

Tijekom događaja je svih 13 kandidata dobilo 10 minuta za govor na pozornici. U odnosu na svoje protukandidate, Trump je u vodstvu.

“Jedini sam kandidat republikanaca koji može pobijediti”

Bivši američki predsjednik Trump je prisutnima poručio da je on jedini kandidat koji može pobijediti iduće godina na izborima te je sugerirao da je to jedini razlog zašto se suočava s nizom kaznenih prijava.

Trump je rekao da će ići u predsjedničku utrku čak i ako bude osuđen. FiveThirtyEight napravio je istraživanje javnog mnijenja, a prema njihovim rezultatima, Trump ima 52.4 posto podrške, guverner Floride DeSantis 15.5 posto, dok su svi ostali republikanci ispod 10 posto.

Uskoro bi Trump mogao biti optužen u Washingtonu zbog pokušaja poništavanja izbornih rezultata 2020. Trump je odbacio sve optužbe te rekao da nije kriv.

Iowa je prva država u kojoj će glasači započeti proces smanjivanja broja predsjedničkih kandidata od države do države dok ne ostane po jedan iz svake glavne stranke koji će se natjecati na izborima u studenom 2024.