Trump konačno priznao poraz?- Prihvatio je tranziciju vlasti na Bidena

dt
Trump je objavio da nastavlja borbu na osporavanju izbornih rezultata, ali da je tranazicija vlasti u interesu američkog naroda

 

Predsjednik je rekao da savezna agencija koja vrši nadzor nad primopredajom mora "učiniti ono što treba", iako je obećao da će i dalje osporavati svoj izborni poraz.

Uprava za opće usluge (GSA) priopćila je da priznaje Bidena kao "očitog pobjednika".

Dogodila se kad je službeno potvrđena pobjeda Joea Bidena u državi Michigan, što je veliki udarac za Trumpa.

Nakon objave GSA-e, Pentagon je rekao da će pružiti "podršku timu Bidenu na profesionalan, uredan i učinkovit način koji priliči očekivanjima javnosti od Ministarstva i našoj predanosti nacionalnoj sigurnosti", piše BBC.

Bidenov ured za tranziciju potvrdio je taj potez.

-Današnja odluka potreban je korak kako bi se počeli rješavati izazovi koji stoje pred našom nacijom, uključujući stavljanje pandemije koronavirusa pod kontrolu i oporavak našeg gospodarstva, kazao je direktor tranzicijskog tima Yohannes Abraham u saopćenju.

-Ta konačna odluka predstavlja ujedno i definitivnu administrativnu akciju kako bi se formalno počeo tranzicijski proces sa saveznim agencijama, naveo je Abraham.

Trump je objavio da nastavlja borbu na osporavanju izbornih rezultata.

-Vjerujem da ćemo nadjačati, rekao je Trump ipak dodajući da je "u najboljem interesu" zemlje dopustiti da proces tranzicije započne.