Trump pobijedio na republikanskim predizborima u New Hampshireu

.
Donald Trump pobijedio na republikanskim predizborima u saveznoj državi New Hampshire, dok je njegova suparnica Nikki Haley pretrpjela poraz. Associated Press i televizijske mreže su brzo proglasile Trumpovu pobjedu na temelju prvih rezultata i izlaznih anketa.

Nikki Haley, bivša guvernerka Južne Karoline, uložila je napore u kampanju u New Hampshireu, nadajući se da će ostvariti pobjedu koja bi ojačala njenu poziciju protiv Trumpa. New Hampshire ima veći udio umjerenih republikanaca i nezavisnih birača u usporedbi s drugim državama, što je moglo biti ključno za Haleyin plan.

 

 

Međutim, iako je imala podršku državnog republikanskog guvernera Chrisa Sununua, to nije bilo dovoljno da osigura pobjedu. Preliminarni rezultati izlaznih anketa pokazali su da 31 posto birača u New Hampshireu izjavljuje da su umjereni, što je značajno veći postotak u usporedbi s nedavnim stranačkim izborima u Iowi.

Čini se da je Trumpova pobjeda u New Hampshireu naglasila njegovu dominaciju unutar stranke. Unatoč Haleyinim naporima, republikanski čelnici već su počeli spominjati Trumpa kao "vjerovatnog kandidata" i pozivati Haley da odustane od kampanje. Ovo može imati značajan utjecaj na dinamiku republikanske predizborne utrke u narednim sedmicama.

Važno je pratiti kako će se situacija razvijati i kako će rezultati u New Hampshireu utjecati na daljnje predizborne događaje unutar Republikanske stranke.