Trumpa sele u vojnu bolnicu, primio je koktel antitijela koji još nije odobren

Hh

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, satima ima povišenu temperaturu, rekao je izvor CNN-u. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti. 

"Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan", rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany. 

"Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed - Zbog obilja opreza i na preporuku svojih liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani", rekla jh McEnany. 

Trumpu daju koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjia, ali još nije službeno odobren, javlja AFP. 

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za covod-19, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley, dodajući da Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja. 

"Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima", rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok tlak i ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na koronavirus, što je izvalo lavinu reakcija u cijelom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melania Trump. 

Iz Bijele kuće je priopćeno kako oboje imaju blage simptome. 

Trumpov protukandidat Joe Biden nema koronavirus.

Izvor: