Tuga: Preminuo Ivan Bekjarev

asd
Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a od njega se putem društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sjećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici… Onaj vrisak ti se dopao, sjećam se. A trebalo je da radimo sad i predstavu. Trebalo je. Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve.. profesore – napisao je Joskimović u potresnoj poruci na Instagramu.

Bekjarev se prošlog mjeseca zarazio koronavirusom, a prije desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje.
 
Posljednjih sedmica bio je na Infektivnoj klinici u Beogradu. Glumac je saznao da je pozitivan na koronavirus dok je snimao film, zbog čega je odmah napustio set.

Ivan Bekjarev odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Bio je veoma uspješan radio i TV voditelj, a 1970. godine rekao prvo “Dobar dan” na tada novom radiju “Studio B”. Na Radio Beogradu-202 godinama je bio autor i voditelj kultne emisije “Mislim na vas, mislite na mene”. Imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pjevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama i dr.

Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine u Beogradu.

Izvor: