Tukli ga kako bi im otkrio šifru sefa

Rajić, uprkos batinjanju, nije udovoljio zahtjevima pljačkaša, nakon čega su alatom izrezali sef i ukrali novac.

Trojica maskiranih razbojnika u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 3.30 sati, upala su u kuću Marija Rajića (61), vlasnika firme koja se bavi trgovinom autodijelovima „Sofa MM“, u selu Sofa kod Viteza. Drski pljačkaši pretukli su nesretnog 61-godišnjaka, a potom ukrali novac.

Provalili vrata

Kako saznajemo, Rajić je istražiteljima ispričao da su maskirani razbojnici, dok je spavao, provalili ulazna vrata. Potom su ga svezali i tukli. Batinjanjem su pokušali od Rajića iznuditi šifru od sefa koji se nalazio u kući, prenosi Dnevni Avaz.

Usprkos batinama, Rajić im nije otkrio šifru. Pljačkaši su onda alatom izrezali sef i ukrali novac. Iako policija još nije utvrdila iznos, špekulira se da su odnijeli između 5.000 i 15.000 KM.

Obavljen uviđaj

Rajić je prevezen u bolnicu, gdje su mu ljekari konstatirali lakše povrede oka i nosa. Slučaj su preuzeli inspektori Policijske uprave Travnik, koji su obavili uviđaj.

Sličan slučaj

Sličan slučaj dogodio se 13. februara, kada je stradao Srećko Žuljević (79) u selu Krčevine. Tada su mu dvojica razbojnika stavila nož pod grlo i tražila novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po tijelu. Ispremetali su stvari u kući i pronašli eure. 

Krajem februara u policijskoj akciji uhapšeni su pljačkaši Dževad Vuković (23) iz Zavidovića i Elmir Šarić (24) iz Olova, dok je zbog podsticanja na razbojništvo uhapšen Vitežanin Huso Patković (54).