Tulln: Beba teško ozlijeđena, otac u pritvoru

policija
Nakon što je teško ozlijeđena beba dovezena u kliniku Tulln, otac je izjavio da se “ponašao previše žustro kada je rukovao s bebom”. Nalazi se u pritvoru. Beba je zadobila prijelome obje potkoljenice i izljev krvi u mozak.

 

Za šokantan slučaj saznalo se u subotu. Policija je u nedjelju objavila više detalja. Beba je navodno stara samo mjesec dana. Istraga je otkrila da je doktor prijavio prijelome obje potkoljenice i izljev krvi u mozak kao posljedicu vanjskog nasilja, rekla je državna policija.

U životnoj opasnosti, beba je spasilačkim helikopterom prebačena u Opću bolnicu u Beču, gdje će potom biti zadržana na neurološkoj jedinici intenzivne njege.

“Zdravstveno stanje djeteta trenutno je stabilno, ali liječnici još ne mogu procijeniti ili isključiti mogućnost dugoročnih posljedica”, rekao je glasnogovornik policije Johann Baumschlager u intervjuu za noe.ORF.at u nedjelju.

Državna kriminalistička policija preuzela je očevid. “Tijekom ispitivanja otac je rekao da se previše žustro ponašao kada je rukovao s bebom”, rekao je Baumschlager. 21-godišnjak iz okruga Tulln primljen je u zatvor St. Pölten.

U početku su uhićena oba roditelja, ali sumnja protiv majke 20-godišnjeg djeteta nije potvrđena, pa se majka brani sa slobode. Skrbništvo nad djetetom roditeljima je oduzelo okružno tijelo grada Tullna.