Turci objavili šta je Džeko rekao Kartalu, trener mu spremio "osvetu"

V

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko i dalje se nalazi u centar pažnje turske javnosti nakon burne reakcije na izmjenu tokom meča Fenerbahčea i Samsunspora (1:1).

Džeko je zamijenjen u 70. minuti dok je Fener jurio rezultat, a umjesto njega je zaigrao Miči Bačuaji (Michy Batshuayi).

Mediji u Turskoj su objavili kako su Džeko i trener Fenera Ismail Kartal obavili razgovor. Turski "En Son Haber", tvrdi kako je Džeko rekao Kartalu da njegova reakcija nije bila upućena njemu već četvrtom sudiji kojem je trebalo puno vremena da pokaže ko izlazi iz igre.

- Moja reakcija nije bila upućena protiv tebe treneru. Reagovao sam na četvrtog sudiju koji je kasnio s pokazivanjem mog broja prilikom izlaska iz igre. Nisam želio da nepotrebno gubimo vrijeme - navodno je Džeko rekao Kartalu.

Međutim, čini se da je Kartal zamjerio Džeki jer se pojavila informacija da bi narednu utakmicu mogao početi s klupe.

Fenerbahče sutra gostuje Istanbul Bašakšehiru u okviru 22. kola turske Superlige, a u vrhu napada "Plavo-žutih" mogao bi početi Miči Bačuaji..

Podsjetimo, Fener je u prošlom kolu iznenađujuće remizirao protiv Samsunspora (1:1) na svom terenu, te je tako dozvolio Galatasaraju da se bodovno izjednači (54).

Što se Džeke tiče, on je ostao prvi strijelac prvenstva sa 16 postignutih golova.