Turčin (48) nasamario pa navodno iskoristio djevojčicu (13)

policija
Šokantan slučaj iz okolice Kremsa još jednom pokazuje kolika je opasnost društvenih mreža za mlade, a posebno za djevojke. 48-godišnji Turčin koji je rođen u Njemačkoj i koji sigurno izgleda dobrih deset godina mlađe, predstavljao se na društvenim mrežama puno mlađe. Na njegovu priču nasjela je djevojka iz Donje Austrije. Sve je završilo kobno po mladu djevojku.

 

S 13-godišnjakinjom iz okolice Kremsa glumio je 38-godišnjaka i zadobio povjerenje učenice koja je na kraju pristala na sastanak. 48-godišnjak je putovao od Hessea do Beča (oko 800 kilometara), susreo se s 13-godišnjakom, ali navodno je pretjerao. Učenica je tada prekinula kontakt.

Turski državljanin, rođen u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, usvojio je novi internetski identitet, pretvarao se da ima 16 godina i, prerušen u 16-godišnjakinju, ponovno kontaktirao 13-godišnjakinju iz Donje Austrije. U dugim čavrljanjima konačno je zadobio povjerenje 13-godišnjakinje koja mu je također rekla za “38-godišnjaka”. Potom je lakovjernu djevojčicu nagovarao da treba čovjeku dati još jednu priliku, i to što se dogodilo nije bilo tako loše.

48-godišnjak i 13-godišnjakinja ponovno su se spojili putem društvenih mreža i dogovorili ponovni susret, ovaj put u Donjoj Austriji. Turčin je navodno djetetu stavio povez na oči i snimio seksualno zlostavljanje.

Njemačke vlasti su navodno vodile istragu protiv muškarca zbog sumnje u posjedovanje dječje pornografije, oduzeli mu mobitel, a na uređaju su pronašli isječak zlostavljanja i na kraju slučaj predali austrijskim vlastima.

Nakon završetka istrage, državno odvjetništvo u Kremsu podiglo je optužnicu protiv 48-godišnjaka. Turčin je u petak na Regionalnom sudu u Kremsu osuđen na osam godina zatvora zbog teškog seksualnog zlostavljanja (nepravomoćno, tako da i dalje vrijedi pretpostavka nevinosti).