Turistička promocija Grada Bihaća

Una
Obzirom da nam se bliži kraj ljeta koje je bilo drugačije od ostalih, u znaku epidemioloških mjera i otežanog kretanja na uobičajene Jadrnske destinacije, učinjeno je puno toga da se Grad Bihać promoviše unutar BiH i prikaže onakvim kakav jeste, kao atraktivna turistička destinacija.

 

Zahvaljujući  projektu "Odmori u Bihaću" u gradu je tokom mjeseca augusta i početkom septembra zabilježeno više od 3.000 noćenja . Sigurni smo da su se mnogi posjetioci koji su putem ovog projekta po prvi puta boravili u Bihaću uvjerili u ljepote bihaćke Krajine i da će nam se opet prvom prilikom vratiti u nova istraživanja još uvijek neistraženih područja.

Tokom ljeta seradilo na razvijanju još jednog posebnog projekta, koji će se pokazati kao prava oda našoj rijeci Uni. Riječ je o projektu kojem je posvećena posebna doza ljubavi, u kojem je više emocija, privrženosti i smislenosti svih učesnika projekta jer su svi skupa bili dijelom posebnog trenutka - stvaranja pjesme i spota koja će postati himna naše rijeke i koja će se generacijama poslije pjevati, jer ova pjesma govori upravo o tome, o generacijama ljudi koji odrastaju, žive i na kraju pored nje nađu svoj smiraj.

Kroz priložene fotografije pogledajte djelić kadrova iz spota, a u petak nakon zvanične promocije pjesme, spot i pjesma će biti dostupni na slušanje i gledanje.

Posebna zahvalnost ide Saši Mirkoviću koji je autor i izvođač ovog djela, profesoru Nemdžadu Ćemaloviću na aranžmanu cijele pjesme, Adnanu Busuladžiću na saksofonskim dionicama, Šejli, Pinkiu i Emiliji na back vokalima, Nemdži i Studio Amdadeus na odličnoj produkciji, te dečkima iz Studija Lege Artis na cijelokupnoj vizualizaciji zamišljene ideje.