Turković i ministar vanjskih poslova Luksemburga: Neophodnost reaktiviranja evropskog puta BiH

.
Dodaje se da je bilo govora o bilateralnim pitanjima i nastavku pregovora o sklapanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je boravila u službenoj posjeti Luksemburgu gdje se susrela s Žeanom Aselbornom (Jean Asselborn), ministrom vanjskih poslova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, tokom susreta razgovarano je o odnosima dvije države, ali i aktuelnoj situaciji u BiH, te odnosu Evropske unije prema posljednjim dešavanjima.

- Istaknuta je neophodnost funkcioniranja državnih institucija te reaktiviranja evropskog puta BiH - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je bilo govora o bilateralnim pitanjima i nastavku pregovora o sklapanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

- Luksemburg je na posljednjem zasjedanju Vijeća za vanjske poslove snažno podržao prijedloge za odlučnim mjerama Evropske unije te najavio da će i tokom predstojećih rasprava o BiH u evropskim institucijama zastupati takav stav - dodaje se u saopćenju.

FOTO: MVP BIH