Turska poslala važnu poruku državljanima BiH koji žele putovati u ovu državu

Turska
Turska je poslala važnu poruku državljanima Bosne i Hercegovine koji namjeravaju doputovati u Istanbul i ostale gradove Turske.

 

Odluka stupa na snagu od danas, ponedjeljka, 15. marta, a odnosi se na putovanja u Tursku. 

"S početkom od 15. marta svi putnici koji putuju u Tursku (osim turskih državljana, osoba sa boravišnom dozvolom i putnika u tranzitu) bit će obavezni da popune online formular u roku od 72 sata pred putovanje na stranici OVDJE. 

Popunjen formular je potrebno sačuvati na svom mobilnom telefonu ili odštampati. Podsjećamo da je za ulazak u Republiku Tursku neophodan negativan PCR test ne stariji od 72 sata od trenutka putovanja", naveli su iz Turskog ureda za kulturu i turizam pri Ambasadi Turske u BiH.

Može biti slika sljedećeg: spomenik i tekst "Tu-kiye goturkiye.com From 15.03.2021, all the travelers arriving in Turkey, except Turkish citizens or residence permit holders, must complete an online form within 72 hours of travel. This is not required for those passengers transiting Turkey en- route to another country. https://register.health.gov.tr/ It is also required for all international travelers submit negative PCR test results, obtained within the last 72 hours before their departure."