Tužilaštvo BiH pokrenulo istrage za ubistvo Dženana i Davida. Feraget: Niko neće biti pošteđen

asdf

Tužilaštvo BiH pokreće istragu za ubistvo u slučajevima “Dženan Memić” i “David Dragičević”.

Rečeno je to nakon sastanka očeva Muriza Memića i Davora Dragičevića te njihovog advokata Ifeta Feregata sa glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Milankom Kajganićem.

“Istraga je pokrenuta, čekao sam šest godina. Državno tužilaštvo preuzima. Za ubistvo, jer je Vrhovni sud preusudio da nije bila saobraćajna nesreće. Sabina Sarajlija je obmanjivala javnost”, rekao je Memić.

“Zadovoljno smo izašli sa sastanka. Drago mi je i što Davor odlazi odavde”.

Dragičević je potvrdio da su ova dva slučaja prioritet.

“Mi tražimo istinu i pravdu. Ovo je interes države”, rekao je Dragičević koji je više od 60 dana ‘kampirao’ ispred Tužilaštva BiH.

Advokat Feraget je to sve potvrdio.

“Zna li se ko su osumnjičeni. Istraga se nikad ne mjeri time jeste li došli do ubice, neko idete li ka njemu. Evo kažem vam da se ide ka ubici. Tužilaštvo BIH vodi istragu zbog ubistva i Dženana i Davida. Šest godina borbe nije bilo uzalud”, rekao je Feraget.

“Danas smo dobili garanciju da su predmeti Dženan Memić i David Dragičević prioritet u radu Tužilaštvu. Ozbiljni timovi detaljno provode istragu za ubistva, niko neće biti pošteđen. Paralelno kreće istraga za zloupotrebe postupajućih tužilaca”, naveo je Feraget.

“Nema više saobraćajne nesreće, utapanja u potoko…Ovo su ubistva”, zaključio je Feraget.

Iz Tužilaštva BiH, nakon sastanka Milanka Kajganića, v.d. glavnog tužioca sa predstavnicima porodica oštećenih, Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem kao i njihovim pravnim zastupnikom Ifetom Feragetom saopćeno je da su obaviješteni da je na nedavnom sastanku Koordinacionog tijela tužilaca u BiH donesen zaključak da se sve aktivnosti koje se odnose na predmet stradanja Memić Dženana, procesuiraju u Tužilaštvu BiH.

Također, na sastanku su oštećeni upoznati, da su navedeni predmeti definisani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentovano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu, saopćeno je.