Tužilaštvo BiH: Prijedlog pritvora za dvojicu Afganistanaca zbog krijumčarenja migranata preko Drine

.
Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine informisan je o aktivnostima Granične policije BiH koja je na području mjesta Debela Međa, općina Zvornik, pronašla i lišila slobode dvojicu državljana Afganistana osumnjičenih za krijumčarenje grupe od 17 migranata afro-azijskog porijekla...

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine informisan je o aktivnostima Granične policije BiH koja je na području mjesta Debela Međa, općina Zvornik, pronašla i lišila slobode dvojicu državljana Afganistana osumnjičenih za krijumčarenje grupe od 17 migranata afro-azijskog porijekla preko državne granice (rijeke Drine) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 

Nakon lišenja slobode osumnjičenih, zaplijenjen je čamac, kao plovilo korišteno za krijumčarenje migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

 

Osumnjičeni su privedeni postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora iz člana 132. stav 1. tačka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

Migranti su predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.