Tužilaštvo BiH: U Olovu napadnuta glavna tužiteljica Gordana Tadić

Policijske agencije intenzivno tragaju za vozačem i vozilom koji su prouzročili incident kada je ugrožena sigurnost v.d. glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine Gordane Tadić, kao i osoba iz njezine pratnje i osiguranja, zabilježen 7. septembra u Zeničko-dobojskom kantonu, na teritoriji općine Olovo.

Nepoznati vozač i vozilo, krećući se velikom brzinom, ostvarilo je kontakt sa policijskim vozilom MUP-a ZDK koje se nalazilo u pratnji vozila Tužiteljstva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila v.d. glavnog tužitelja, te je samo brzom reakcijom vozača izbjegnut udes, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nesreća je izbjegnuta prisebnošću i reakcijom vozača Tužiteljstva BiH, a još uvijek se traga za vozilom i vozačem koji je prouzročio nezgodu. Nepoznato vozilo udaljilo se velikom brzinom sa mjesta događaja. 

"O incidentu je informiran dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Zbog navedenog incidenta, pojačane su mjere sigurnosti v.d. glavnog tužitelja", navodi se u saopćenju.