Tužilaštvo TK: Uhapšeno 11 osoba zbog nelegalnog držanja oružja, iznude i droge

Izvršeni pretresi na 11 lokacija Prema naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice, pripadnici Uprave policije MUP-a TK jučer su na području tog kantona izvršili pretrese na 11 lokacija, a nakon završetka akcije Kantonalnom tužilaštvu prijavili su 11 osoba za razna krivična djela, saopćeno je iz MUP-a TK.

Prilikom pretresa oduzeti su: tri automatske puške kalibra 7,62 mm, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj kalibra 7,62 mm, gasni pištolj, šest manjih pakovanja od folije i grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis.  

Također, pronađeni su 21 tableta "trazema" i "medilexa", nargila s tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, džoint, dvije šprice, drobilica, novac i tri mobitela.

O navedenim aktivnostima upoznat je resorni kantonalni tužilac, a nakon dokumentiranja navedenih događaja, Tužilaštvu TK podneseni su izvještaji protiv: protiv M. S. (42) iz Sapne, M. B. (54), E. M. (40) i M. R. (26), svi iz Tuzle, te Š. Č. (30) iz Živinica. Oni su prijavljeni za počinjeno krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznude, Tužilaštvu je podnesen izvještaj protiv A. B. (31) iz Lukavca, M. H. (38) i A. M. (52) iz Kalesije, dok je M. S. (25) iz Lukavca osumnjičen je za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 
Policija je M. B. (54) iz Tuzle, te A. M. (27), bez navedenog mjesta prebivališta, prijavila za počinjeno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Izvor: