Tužit ćemo KCUS, brat mi je ubijen

kcuss

Moj brat je ubijen, vidio sam ga mrtvog, nije umro prirodnom smrću, ugušen je. Tvrdi ovo u šokantnoj ispovijesti za „Avaz“ Esad Palić, brat blizanac Seada Palića, koji je 23. marta preminuo od posljedica koronavirusa na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Detaljnu ispovijest čitajte u današnjem broju "Dnevnog avaza".

Više od 100.000 građana Federacije BiH do sada se prijavilo za vakcinaciju. Brojevi zaraženih i umrlih su zabrinjavajući. Pročitajte šta je rekao naš ugledni imunolog prof. dr. Jasenko Karamehić.

Komentar dana pisao je Edin Skokić: Zločin i kazna.

Pregovori Vlade Federacije i predstavnika penzionera u FBiH doživjeli su neuspjeh, otkrivamo zašto će 400.000 penzionera ostati bez povećanja penzija.

Za "Avaz" govori poslanik Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Amer Smailović. Pročitajte zašto su partije, koje su nakon posljednjih izbora formirale novu većinu i podržale izbor nove vlade, iznevjerile povjerenje građana.

Ličnost dana je Maja Kostović: Teži, ali časniji put.

Na stranama Globusa donosimo šta se to dešava u Velikoj Britaniji, dan nakon smrti princa Filipa (Philip), supruga kraljice Elizabete (Elizabeth), koji je preminuo u petak u 100. godini.

Za naš list govori Muhammed Bojadžija, mladić kojem je general Jovan Divak bio kum. Pročitajte zašto ga je Muhammer zvao dedom.U vrijeme pandemije, radovi ne staju. Bili smo na dionici Stolovi - Drenovac, na cesti Stolac - Neum, gdje su se radovi uveliko privodili kraju.

Pročitajte i zašto je na stotine rezervacija od proljeća do ljeta pod upitnikom.

I u ovom nedjeljnom izdanju "Dnevnog avaza" donosimo našu rubriku "Staro Sarajevo". Pročitajte još jednu zanimljivu priču o sarajevskim ilegalcima. Otkrivamo i koliko će koštati postavljanje videonadzora u Vijećnici.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje optužnice koja je podignuta protiv Senada Trkić, a koji je aktivirao bombu te je tom prilikom S. K. zadobio povrede od kojih je par dana poslije preminuo. Vatrena buktinja progutala kuće u Zenici, a deset porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Na stranama Sporta donosimo detalje "El Klasika" u kojem su fudbaleri Real Madrida savladali su Barcelonu sa 2:1. Također, pročitajte i koji englesi napadač želi izgrati za reprezentaciju BiH.

U današnjem printanom izdanju donosimo i revijalno izdanje priloga "Panorama".