Twitter ugasio preko 8.500 naloga koji su podržavali Vučića i SNS

ahahahh
Na hiljade Twitter naloga koji su botovali u pet zemalja – uklonjeno je u proteklom periodu sa ove društvene mreže, a među njima je više od osam hiljada profila iz Srbije koji su vodili kampanju za “vladajuću partiju i njenog predsjednika”.

Nakon opsežnih provjera koje je sprovela ova društvena mreža sklonjeni su botovi iz pet različitih kampanja koje su vođene u pet različitih zemalja, među kojima je i Srbija. Srbija se našla u društvu Saudijske Arabije, Indonezije, Hondurasa i Egipta, piše Istinomer.

Twitter Safety poručuje da je na ovoj društvenoj mreži ključna – transparentnost. U tom duhu danas su objavili broj naloga koje su uklonili u proteklom periodu, a povezani su sa – botovanjem.

Krajem prošle godine ustanovili da postoji koordinisana aktivnost među hiljadama naloga na Twitteru. To je rezultiralo gašenjem tačno 8.558 profila koji su promovisali SNS i Aleksandra Vučića, tj, kako su oni naveli, vladajuću stranku u Srbiji i njenog lidera.

Na zvaničnom nalogu Twitter Safety navode da je ovakva vrsta ponašanja protivna njihovoj politici. Postoji i javno dostupna baza svih izbrisanih bot naloga.