Twitterove dionice pale nakon što je Trumpu trajno uklonjen profil

buo
Twitterove dionice pale su za gotovo četiri posto nakon što je ova društvena mreža trajno ukinula profil odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

To je rezultiralo da cijene Twitterovih dionica sada vrijede 49.54 dolara što je manje za 3,77 posto od cijene zatvaranja od 51.48 dolara u petak poslijepodne.

Trumpov profil bio je privremeno suspendovan u srijedu nakon nereda koji su izbili u Capitolu. Međutim, nakon što je on u četvrtak reaktiviran, Trump je nastavio sa svojim uobičajenim tvitovima u kojima je kazao da će njegove pristalice "imati snažan glas u budućnosti" te je napisao i to da "neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji".

Ovi njegovi tvitovi okarakterisani su kao nastavak i poticanje na govor mržnje, nakon čega je Twitter trajno uklonio profil @realDonaldTrump koji je imao više od 88 miliona pratilaca.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg također je saopćio da će ova društvena mreža i Instagram produžiti suspenziju Trumpovih profila u naredne dvije sedmice dok se ne završi Bidenova inauguracija, piše Fox Business.