U 24 sata čak tri remećenja javnog reda i mira u Mutniku

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije.

Javni red i mir je remećen tri puta, i to sva tri puta u Mutniku. Naime, u ovom cazinskom naselju došlo je do "svađe, vike, galame" od strane dva lica, a nešto kasnije i do "učestvovanja u tuči". U Mutniku je također evidentirano "drsko ponašanje i izazivanja osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici bošnjačkih šehida na parking prostoru došlo je do saobraćajna nesreće, u kojoj je učestvovalo NN vozilo. Povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju na gašenju požara drvarnice u Pjanićima. Pričinjena veća materijalna šteta.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD CAZIN dana 21.06.2019. godine  prema slijedećem rasporedu: 08:30-09:00 i 15:00-15:30 sati trafo-područja: Miskići, Šarići, Abdići, Đogići I GSM Mrkovine, 08:30-15:30 sati trafo-područja: Šturlićka Platnica 2, 3 i 6, Liskovac 1, 2 i 3, Skakići, Kudići 1 i 2 i Sabljakovići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Zenica-Tetovo-Nemila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez- Nova Bila, na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.