U 76. godini života preminuo Đemaludin Čaušević, bivši načelnik Bosanske Krupe i ratni starješina 511. slavne brigade 5. korpusa Armije RBiH

.
Nakon rata Čaušević je započeo izgradnju savremene lokalne uprave uz teški posao obnove grada i brigu da interno raseljeni bosanskokrupski građani što prije započnu život u svojim domovima. Uz to je bio aktivan član brojnih kulturno-umjetničkih i sportskih društava.

BOSANSKA KRUPA, 7. aprila - Bitku s koronavirusom u 76-oj godini života, izgubio je Đemaludin Čaušević, bivši načelnik Bosanske Krupe i ratni starješina 511. slavne brigade 5. korpusa Armije RBiH.

 

U poslijeratnom periodu Čaušević je sanirao teške posljedice rata, dajući veliki doprinos obnovi općine Bosanska Krupa, najviše u periodu kada je obavljao funkciju općinskog načelnika od 2000. do 2004. godine.

 

Započeo je izgradnju savremene lokalne uprave uz teški posao obnove grada i brigu da interno raseljeni bosanskokrupski građani što prije započnu život u svojim domovima.

 

Kao likovni pedagog, osoba koja voli umjetnost, sport, humanitarni i društveni rad, ostavio je neizbrisiv trag u Kulturno-umjetničkim društvima, u Likovnoj koloniji „Krušnica“ od njenog osnivanja, Nogometnom klubu „Sloga“ iz Bosanske Otoke, čiji je bio predsjednik, baš kao i član FS FBiH, „Rotary klubu“ Bihać, a njegova topla, ljudska riječ obilježila je brojne promocije knjiga, izložbe slika i brojne druge događaje kojima je rado prisustvovao. Nemjerljiv je njegov doprinos u promociji kulture kao i gostovanju mnogih umjetnika, velikih imena u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, prezentirajući njihovo kulturno-historijsko blago i izuzetne prirodne ljepote.