U akciji RTV Cazin Cazinjani donirali puna dva kamiona i kombi humanitarne pomoći za Tursku i Siriju

-

RTV Cazin završila je danas svoj dio akcije prikupljanja pomoći unesrećenom narodu Turske i Sirije. Bio je to dio akcije koju vodi Udruženje Pomozi.ba. Zahvaljujući donacijama naših građana, prikupljena su dva kamiona i kombi humanitarne pomoći za Tursku i Siriju. Malo je riječi da se opiše humanost i dobro srce naših Cazinjana, koji su u rekordnom vremenu donirali toliku količinu pomoći. Tragedija nezapamćenih razmjera u Turskoj i Siriji sve nas je ujedinila u jednu misiju – što prije pomoći stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima.

„Budući da je ovo akcija koju vodi Udruženje „Pomozi.ba“, a da za Unsko-sanski kanton donacije građana prikuplja u svom uredu u Bihaću, prirodno je bilo da se RTV Cazin pridruži ovoj akciji i stavi na raspolaganje građanima. Cilj nam je bio olakšati svima koji bi sudjelovali i omogućiti da, ukoliko im je jednostavnije nego nositi u Bihać, donesu svoje pakete u RTV Cazin. Za samo nekoliko sati naše su prostorije bile doslovno zatrpane, pa nam se u akciji pridružio Centar za kulturu i turizam. Rezultat ove akcije su kombi i dva kamiona puni humanitarne pomoći za Tursku i Siriju. Hvala svima koji su sudjelovali na bilo koji način – donacijom ili tehničkom pomoći u njenoj realizaciji. Hvala Bogu što živimo s ovakvim ljudima na koje se možemo osloniti u kriznim situacijama“, kaže Mirela Alagić, novinarka RTV Cazin.

Uz zahvalnost svim građanima, zahvaljujemo se cazinskim preduzećima „Dola“, „BD CareFusion“ i „Transport Liđan“ na ustupljenim prevoznim sredstvima, hvala uposlenicima i upravi Centra za kulturu i turizam, uposlenicima i pripravnicima Komunalno-stambenog fonda i Gradske uprave, volonterima Crvenog križa Cazin kao i svim dragim dobrim ljudima koji su nam danas priskočili u pomoć i pomogli pri utovaru svih paketa.

Niz je i drugih organizacija i udruženja koja vode akcije prikupljanja pomoći za Tursku i Siriju, o čemu ćemo, kao i do sada, redovno izvještavati svoje slušaoce i gledaoce.