U Ankari održan komemorativni skup povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

.
Generalni sekretar Stranke pravde i razvoja (AK PArti) Fatih Sahin također je iskazao rahmet pred duše 8.372 osobe koje su prije 27 godina izgubile živote ”u najokrutnijem genocidu viđenom u povijesti čovječanstva”

 

U distriktu Kecioren u Ankari, glavnom gradu Turkiye, održan je komemorativni skup povodom 11. jula, Dana sjećanja i 27. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Skup, koji je organizovala Općina Kecioren, održan je u Parku "Aliju Izetbegović", a prisustvovali su ambasador Bosne i Hercegovine u Turskoj Adis Alagić, ambasador Moldavije u Turskoj Dmitri Croitor, predstavnici političkih partija, zastupnici i gosti.

Gradonačelnik Keciorena Turgut Altınok je, obraćajući se na skupu, izjavio da je Turska stala uz Bosnu usljed genocida koji se dogodio usred Evrope, prije 27 godina.

Iskazao je rahmet pred duše žrtava genocida.

Generalni sekretar Stranke pravde i razvoja (AK PArti) Fatih Sahin također je iskazao rahmet pred duše 8.372 osobe koje su prije 27 godina izgubile živote ”u najokrutnijem genocidu viđenom u povijesti čovječanstva”.

"Bol nanesena u genocidu još je živa. Važno je da se za genocid položi račun na međunarodnom nivou i da to bude zabilježeno", rekao je Sahin.

Na kraju skupa položeno je cvijeću na spomeniku u Parku "Alija Izetbegović".

FOTO: AVAZ