U Austriji ukraden BMW koji je završio u BiH: "U garaži pronađeno djelimično rastavljeno vozilo"

.
Daljim radom u prostorijama koje je koristio D. I. iz Srpca pronađeno je djelimično rastavljeno vozilo koje je predmet potrage

 

Pripadnici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom kriminalističke policije pronašli su BMW X2, koji je 3. septembra ukraden na području Republike Austrije. Policajci su operativnim radom došli do saznanja da se vozilo nalazi na porodičnom imanju u mjestu Seferovci, općina Srbac.

Vlasniku se neće svidjeti u kakvom je stanju vozilo. Daljim radom u prostorijama koje je koristio D. I. iz Srpca pronađeno je djelimično rastavljeno vozilo koje je predmet potrage.

O slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se D. I. ispita na sve okolnosti, te da se nakon kompletiranja predmeta protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prikrivanje.

Policajci nastavljaju dalji rad na utvrđivanju okolnosti da li se i druge osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, kao i rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa.

Policajci su, također, objavili i fotografije rastvaljenog automobila.