U BEOGRADU LIKVIDIRAN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Izrešetan je na benzinskoj pumpi, ubojica mu na kraju pucao u - glavu

LJUBOMIR MARKOVIĆ KIĆA

 

Na benzinskoj postaji u Beogradu ubijen je kikboksač Ljubomir Marković Kića vođa navijača beogradskog Partizana, javljaju beogradski mediji.

Jake policijske snage su na terenu, a blokiran je čitav kvart i okolica u potrazi za ubojicom. Kurir piše kako je u pucnjavi ispaljeno osam metaka.

Marković je pokušao pobjeći ubojici trčeći od obližnjeg "balona" ka benzinskoj pumpi gdje je pao pogođen, a onda mu je ubojica prišao i ispalio mu metak u glavu.

Kako saznaje Blic, u tijeku je potjera za crnim BMW-om X5 šabačkih tablica u kojem se, kako se sumnja, nalazi ubojica ili više osoba povezanih s ovim zločinom.

Osim što se dala u potjeru za skupocjenim automobilom, policija pretražuje i obližnju veliku zelenu površinu u Šumicama, u potrazi za napadačima, ali i za bilo kakvim dokazima.

Ljubomir Kića Marković (37), ubijen večeras na Voždovcu, dobro je poznato ime i u navijačkim krugovima i u beogradskom podzemlju, navodi Blic.

Reputaciju je stekao kao jedan od vođa ozloglašene Partizanove navijačke podgrupe "Alkatraz", koju je vodio zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem.

Šira javnost ga je upamtila po uhićenju zbog ubojstva francuskog navijača Bricea Tatona, zbog kojeg su redom "padale" vođe "Alkatraza", a među prvima upravo Marković. On je zbog ovog zločina i osuđen na višegodišnju robiju.

Ovo je još jedno u nizu ubojstava navijačkih vođa u Srbiji u zadnjih nekoliko godina.

Podsjetimo, u listopadu 2016. na sličan je način ubijen i Aleksandar Stanković, jedan od vođa Grobara, poznatiji kao Sale Mutavi. On je izrešetan u Beogradu automatskim oružjem iz automobila u pokretu, nedaleko od ulaza u tamošnji Centralni zatvor.