Narednih dana u BiH kiša i pljuskovi i temperature do 22 stepena

Najniža temperatura, minus 3 stepena, izmjerena je jutros na Bjelašnici, a najviša, 10 stepeni, u Neumu, Srebrenici, Trebinju i Zvorniku

SARAJEVO
Pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom i temperaturama do 22 stepena Celzijusa očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura, minus 3 stepena, izmjerena je jutros na Bjelašnici, a najviša, 10 stepeni, u Neumu, Srebrenici, Trebinju i Zvorniku, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas će u istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovini veći dio prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U ostatku BiH pretežno vedro. Prije podne slaba kiša je moguća ponegdje na istoku Bosne i na jugoistoku Hercegovine. Dnevne temperature od 14 do 20 stepeni. 

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne, a u ostalim područjima poslije podne. Jutarnje temperature od četiri do devet, na jugu od devet do 13, a dnevne od 13 do 20 stepeni.

Početkom sedmice očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od osam do 13, a dnevne od 11 do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom poslije podne očekuje se i u utorak. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od osam do 13, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

I u srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od devet do 13, a dnevne od 13 do 19 stepeni.