Od sutra u BiH prvi dnevni minusi, mogući susnježica i snijeg

Većina građana Bosne i Hercegovine bi od utorka na svojoj koži tokom dana mogli osjetiti prve ovojesenje minuse i pahlje snijega čak i u nižim predjelima.

Naime, u utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica.

U Hercegovini prije podne umjereno oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. 

Temperature zraka od minus 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Temperature zraka od minus 3 do 3, na jugu do 8 stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblačnosti može pasti i malo snijega ili susnježica. Tokom dana, prestanak padavina. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus 7 do minus 1, na jug do 4, a najviša dnevna od minus 2 do 4, na jugu do 10 stepeni.

U petak Bosni malo do umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjeverozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od minus 9 do minus 3, na jug od 0 do 3, a najviša dnevna od minus 2 do 4, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.