U bihaćkom Bingu vršen mobing nad radnicom?!

U Bihaću je jučer održana 41. redovna sjednica Gradskog vijeća Bihać.

Prilikom rubrike Aktuelni sat, poznato je da vijećnici mogu iznositi određene probleme, pa je tako u svom obraćanju, vijećnik SDP-a Adnan Habibija govorio o slučaju koji se desio u tržnom centru Bingo u Bihaću, a sa kojim ga je upoznala jedna od radnica.

– Želim za ovom govornicom da iznesem vapaj jedne od radnica u tržnom centru Bingo. Naime, ova žena mi se javila iz očaja,  prošla je golgotu u ovom tržnom centru, a o tome se javno ne govori. Mobing nad ovom radnicom je vršen od rukovodioca ovog tržnog centra, izvjesne Dine. Ono što ja mogu obećati je da će radnici imati svoj glas u Gradskom vijeću , a ja pozivam sve radnike koji su prošli ovakvu ili sličnu situaciju, da mi se slobodno obrate, kazao je vijećnik Adnan Habibija (SDP).

Na jučerašnjoj sjednici bilo je govora o visini plate i toplog obroka u bihaćkom tržnom centru Bingo. Naime, kako je kazao vijećnik Habibija, topli obrok se isplaćuje u konzervama:

Neto plata u tržnom centru Bingo je 417 maraka. Međutim, zabrinjavajuće je da se topli obrok od 180 maraka, isplaćuje u novcu i konzervama. Naime, pet maraka se isplati u novcu, a ostale tri u konzervama ili u nekom drugom proizvodu, kazao je vijećnik Adnan Habibija (SDP).