U Bosanskoj Krupi podijeljeno 100 paketa socijalno ugroženim porodicama

Krupa

Socijalno najugroženijim porodicama u Bosanskoj Krupi danas su uručeni paketi sa neophodnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Pakete je osigurala Općina Bosanska Krupa u namjeri da u vrijeme otežanih životnih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Općinski štab civilne zaštite na jednoj od održanih sjednica tražio je od Centra za socijalni rad da dostavi spisak 100 najugroženijih porodica kojima će se obezbijediti paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama što je ova ustanova i učinila. Na osnovu tog spiska, danas su volonteri i uposlenici koji djeluju u okviru OŠCZ, uručili pakete koje je obezbijedila Općina Bosanska Krupa.

„Već nekoliko dana svi živimo u otežanim okolnostima. Za kupovinu čekamo u redu i preko sat vremena, međutim postoje oni koji sebi ni to ne mogu priuštiti, koji su u stanju socijalne potrebe. Moramo svi misliti na te sugrađane. Općina Bosanska Krupa je sada bila u mogućnosti pomoći 100 porodica. Nastojat ćemo pomagati i dalje, znam da sa ovim nismo riješili sve porodice u lokalnoj zajednici“, kaže načelnik Armin Halitović.

Porodice koje su dobile pakete zahvalne su svima onima koji su prepoznali njihovu potrebu i pomogli u vremenu u kojem, kako pojedini kažu, nisu sigurni o čemu vode veću brigu, kako se hraniti ili sačuvati od zaraze koronavirusom.