U Bosanskoj Krupi proučena hafiska dova hafizu Nehadu Hadžipašiću

hafiska dova
U Gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi, jučer je proučena hafiska dova hafizu Nehadu Hadžipašiću. Na ovoj svečanosti je pored muhaffiza hafiza Muharema Bajrića, gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića, glavnog imama Medžlisa IZ Bosanska Krupa Muhamed-ef. Begića, velikog broja imama i džematlija, prisustvovao i izaslanik reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

 

Glavni imam MIZ Bosanska Krupa  podsjetio  je na vrijednost   i trnovit put  hafiza Hadžipašića da bi postigao ovu titulu.

Prisutnima se obratio i muftija bihaćki, hafiz Mehmed-ef. Kudić, podsjećajući   na blagodati učenja Kur'ana i podučavanja, te o vrijednosti onih koji nose Kur'an i u javnosti su prepoznati kao hafizi Kur'ana Časnog.

„Značenje riječi Kur'an je knjiga koja se čita, uči i proučava. I velika je čast nositi ovu časnu titulu hafiza Kur'ana Časnog. Prenosim čestitke i dove cijenjenog reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića hafizu Hadžipašiću, kao što upućujem čestitke njegovoj porodici i cijenjemom muhaffizu, koji je mnoge hafize poučio učenju Kur'ana i koji je inspiracija mnogima koji uče časni Kur'an u kontinuitetu. U Kur'anu je lijek i milost za ljude. Ništa danas čovjeku na ovom svijetu ne treba više od lijeka, a nema boljeg i efikasnijeg lijeka od Kur'ana i njegova najbolja djelotvornost je kroz konkretno praktikovanje i slijeđenje Kur'anskih istina. Muhammed, a.s., naziva hafize Kur'ana „hameletu-l-Kur'an“, tj. one koji nose Kur'an. Nije lahko nositi Kur'an u životu, a svaki hafiz mora znati da treba biti uzoran čovjek, jer nosi najvrijedniju “ – istakao je u svom obraćanju muftija Kudić.