U Bosanskom Petrovcu počelo hvatanje pasa lutalica

c

Kako bi se građanima vratila sigurnost i omogućilo sigurno kretanje ulicama, Općina Bosanski Petrovac je pokrenula akciju hvatanja pasa i 27.11.2023. godine izvršena je akcija hvatanja i odvoženja pasa lutalica sa područja Općine Bosanski Petrovac. Ugovor za ovu vrstu usluge je potpisan između Komunalnog preduzeća i HACHIKO d.o.o. Sarajevo za koji je Općina Bosanski Petrovac izdvojila sredstva u iznosu 7.000 KM. Uhvaćeni psi su prebačeni u sklonište za pse Hachiko u Sarajevu. U sprovođenju ovih aktivnosti bili su angažirani stručnjaci i ovlašteni predstavnici.,

Pozivamo sve građane da aktivno sudjeluju u ovom procesu i pruže punu suradnju prilikom provođenja navedenih aktivnosti. Samo zajedničkim naporima možemo riješiti ovaj problem i osigurati bolju budućnost za sve nas.

Naglašavamo važnost odgovornog vlasništva nad ljubimcima, što uključuje redovno cijepljenje, čipovanje i registraciju pasa. Također, apeliramo na sve građane da ne napuštaju svoje životinje te da je obaveza vlasnika psa da ga drži u ograđenom dvorištu na lancu ili u boksu.

Vaša podrška u ovim aktivnostima bit će ključna za postizanje uspjeha. Neka naše djelovanje bude odraz brige za životinje, ali i znak naše odgovornosti prema zajednici u kojoj živimo.